27 Şubat 2011 Pazar

Profesyonel

Profesyonel, İstanbul Devlet Tiyatrolarının 2010-2011 sezonu oyunlarından. Bu oyuna bilet ararken "kapalı gişe" tanımının ne demek olduğunu çok iyi anladım. Ne zaman bilet için internet sitesine girsem 1 kişilik bile yer bulamadım hiç birinde. Biletin sitesini sık kullanılanlara ekleyip her gün siteye bakıyordum ki, en sonunda ocak ayının sonlarına doğru bugüne Küçük Çekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde yer bulabildim.

Oyun, 40 yaşında, hatırı sayılır bir eseri olmayan bir edebiyatçı (Yetkin Dikinciler) ve garip konuğu (Bülent Emin Yarar) arasında geçiyor. Valizden çıkanlar ve ciltli kitapların gizemi de oyunu sürükleyen faktörlerden...


Daha önce "Müfettiş"te birlikte izleme fırsatı bulduğum Yetkin Dikinciler ve Bülent Emin Yarar oyunculuklarının zirvesinde bir performans sergilediler. Senaryo çok ince kurgulanmış ve dekor da çok özenliydi. Oyunla ilgili çok detay vermeden, gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, Profesyonel, şüphesiz ki İstanbul Devlet Tiyatrolarının bu sezondaki en iddialı oyunu.


Oynun teknik bilgileri ve (bulabilirseniz) bilet satın alabilmek için web sitesi.