20 Nisan 2011 Çarşamba

Bizim Büyük Çaresizliğimiz

Yamaç Okur'un keşfedip tekrar birlikte çalıştığı Seyfi Teoman'ın son filmi Bizim Büyük Çaresizliğimiz. İlker Aksum, Fatih Al ve Güneş Sayın başrollerde...

Film, alışılmış Türk Sinemasının çok ötesinde bir yapım. Nuri Bilge Ceylan filmlerinden alınabilecek tadı buldum şahsen.

Film, lisede fikse olmuş iki ezik arkadaşın, orta yaşlarında yaşadıkları fantezinin ortasında geçiyor. Bu iki ezik tipin yanına bir de genç kız koyunca, bence, seyredeğer bir yapım çıkmış ortaya. Uyarlanan kitabı okumadım ama tahmin ediyorum ki iki adamın iç çatışmaları daha güzel anlatılmıştır.

Sonuç olarak, kavga, dövüş, silah, seks olmadan da güzel film yapılabileceğinin göstergesi olan nadir Türk filmlerinden olan Bizim Büyük Çaresizliğimiz, izlenesi mükemmele yakın bir film olmuş.

---- Bundan sonrası film ile ilgili bilgi içerir ----

BONUS: Ender (İlker Aksum), Nihal'e (Güneş Sayın) bir anısını anlatırken en yakın arkadaşı Çetin'e (Fatih Al) "Lennie" diye seslenmektedir. O ana kadar aralarındaki ilişki çözülemeyen, hatta eşcinsel yaklaşım sezinlenen bu ilişki, "Fareler ve İnsanlar"a yapılan bu göndermeyle biraz da olsun netlik kazanır, raftan kitabı alıp Nihal'e verir okuması için ve verdiği basım tam da benim okuduğum basımıdır. (Bu da böyle bir anımdır...)

www.bizimbuyukcaresizligimiz.com